«Μικρή ΔΕΗ» : Χαρτοφυλάκιο με μονάδες 2.400 MW

«Μικρή ΔΕΗ» : Χαρτοφυλάκιο με μονάδες 2.400 MW Μονάδες συνολικής ισχύος 2.400 MW θα περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», που θα ενσωματώσει το 30% των μονάδων της μητρικής εταιρείας μαζί με ανάλογο μερίδιο στην λιανική αγορά, και με στόχο η πώλησή της να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το α’ 3μηνο του 2015. 
Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο της «μικρής ΔΕΗ» θα αποτελείται από μονάδες λιγνίτη συνολικής ισχύος 1.400 MW, υδροηλεκτρικές ισχύος 500 MW, και μονάδες φυσικού αερίου επίσης 500 MW. Τις εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνει στην παρουσίαση που έκανε προς τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του α’ 3μήνου του 2013, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει ο κ. Ζερβός, ο νέος επενδυτής θα έχει αμερόληπτη πρόσβαση στα ορυχεία λιγνίτη που είναι αναγκαία για την επαρκή τροφοδοσία των συγκεκριμένων μονάδων που θα εισφερθούν στην «μικρή ΔΕΗ».
 Ως γνωστόν, το σχέδιο που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ για την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρισμού η οποία θα είναι ανταγωνιστική και στην οποία θα δοθεί το 30% περίπου του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και νέων μονάδων, καθώς και αναλογικό ποσοστό της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ. Ο διαγωνισμός για την πώληση της μικρής ΔΕΗ θα γίνει με τη συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ. Η νέα εταιρεία θα πρέπει να στελεχωθεί με το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στις συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες και ορυχεία, και από το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό των λοιπών διευθύνσεων της ΔΕΗ (π.χ. λογιστήριο, μηχανογράφηση και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες) ενώ θα αναλάβει αναλογικά και μέρος του χρέους της ΔΕΗ.

http://www.energypress.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. EnergyBlog.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger